Witte ballonnen voor vermoorde Julie en Junior   Foto's

Witte ballonnen voor vermoorde Julie en Junior + Foto's

Witte ballonnen voor vermoorde Julie en Junior + Foto's

Print
Kapellen - Piepkleine witte urnes werden donderdag de kerk van Kontich-Kazerne binnengedragen. Sereen en intiem namen familie en vrienden er afscheid van Junior (2) en Julie (4) Van Beeck. Broer en zus werden vorige week in Kapellen met een kussen verstikt door hun mama, Chantal Ligot (43).

Bekijk de slideshow met foto's van de begrafenis onderaan dit artikelGesloten deuren

Zowat iedereen had op vraag van de families Van Beeck en Ligot een wit kledingstuk aangetrokken om de plechtigheid in Kontich, waarvan vader Marcel Van Beeck afkomstig is, bij te wonen. De dienst verliep achter gesloten deuren. Alleen genodigden mochten binnen zodat in alle rust afscheid genomen kon worden van Sloeber en Deugniet.

Moeder Chantal Ligot had vanuit de cel gevraagd om naar de begrafenis te mogen gaan, maar kreeg geen toestemming. De vrouw ligt na haar mislukte zelfmoordpoging op de ziekenboeg van de vrouwengevangenis in Brugge. Door haar twee jongste kinderen te verstikken, wilde ze haar echtgenoot, met wie ze in scheiding lag, raken.

Knutselwerkjes

De kindjes uit Julies klasje waren evenmin aanwezig. Zij hielden de dag ervoor een plechtigheid in hun schooltje in Kalmthout. Julie zou er maandag gestart zijn in het derde klasje, Junior in het eerste. De vele tekeningen en afscheidsgedichtjes van de kleuters fleurden wel de kleine kerk van de Kapelstraat in Kontich op.

Uit ons midden... maar niet uit ons hart, stond te lezen op een van de zelfgemaakte knutselwerkjes waarop Julies klasfoto van vorig jaar pronkte.

Rouwbrief

Naast onder meer halfzussen Amy (18) en Sharon (13) - kinderen uit Ligots eerste huwelijk - las ook vader Van Beeck een emotionele tekst voor waarin hij de verwarrende gevoelens voor zijn echtgenote probeerde te beschrijven. Kort haalde de gebroken vader de laatste dag aan die hij in de speeltuin met zijn kinderen doorbracht. Afgesloten met jullie favoriete ijsje.

De man schreef ook zelf de rouwbrief voor zijn oogappels:
Allerliefste Julie en Junior, Sloeber en Deugniet, mama en papa zullen altijd van jullie blijven houden, net zoals de rest van de familie, vriendjes en vriendinnetjes. Ik wou dat ik jullie weer tot leven kon wekken. Jullie hebben ons veel vreugde en liefde gegeven en met veel spijt moeten we hier voorlopig afscheid nemen. Van bengeltjes zijn jullie nu Engeltjes geworden. We wensen jullie samen een goede reis. Zorg goed voor mekaar zoals jullie deden in het aards bestaan. Tot we weer verenigd worden, goede reis en vergeet ons nooit. Ik zeg nu geen vaarwel, maar tot ziens.

Bekijk de foto's in de slideshow hieronder.
Klik op de foto om de volgende te zien.Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio