"Het is een mirakel dat Matthias nog leeft"

Een gebroken bekken, een gescheurde milt, een zware hersenschudding, gekneusde ribben en een gekneusde long. Dat zijn de verwondingen die de kleine Matthias Goyvaerts, in juli net drie geworden, heeft overgehouden aan de val van twintig meter hoog uit de flat van zijn ouders in Mechelen. Dat hij nog leeft, is een mirakel. Zegt vader Steve.

ssimons

Steve Goyvaerts en zijn vrouwtje Daisy Serneels wonen al een viertal jaar in hun appartement op de Kruisbaan in Mechelen-Zuid. Maar sinds het dramatische gebeuren van woensdagavond waken ze bij hun kind op de afdeling intensieve zorgen van het UZ in Antwerpen. Matthias is er erg aan toe.

“We overnachten in het ziekenhuis. Mijn vrouw zit er emotioneel compleet door. Maar ons zoontje haalt het. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. Matthias heeft een heel goede engelbewaarder”, vertelt Steve.

Dat beseft ook Willy Buelens (foto), wiens schoonzoon de broer van Steve is. “Wij pasten geregeld op het jongetje. Je hebt maar één kans op de honderd dat je zo’n val van twintig meter overleeft. Het is een wonder. Nee, een wonder boven een wonder.”

Het labo van de federale gerechtelijke politie verrichtte donderdag opnieuw onderzoek om het ongeval uit te klaren. “Twee jaar geleden hadden wij de Mechelse Goedkope Woning al om een andere woonst gevraagd. Zo’n hoogbouw is echt te gevaarlijk met kinderen”, zegt vader Steve nog.

Voorzitter Alexander Vandersmissen van de sociale huisvestingsmaatschappij bevestigt dat de familie Goyvaerts op een wachtlijst staat. “De ouders hebben ons donderdag laten weten dat ze het emotioneel niet meer aankunnen om in de flat te blijven wonen. Daar hebben wij uiteraard alle begrip voor. We zoeken voor hen een nieuwe woning in een andere wijk”, zegt hij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio