"Er telt maar één ding: winnen!"

Zeventien goals maakte Wesley Sonck (30) in tweeënveertig interlands. Dat zijn twee goals meer dan de andere 22 geselecteerden samen. Toch speelt hij zaterdag niet in de spits. “Maar ook als aanvallende middenvelder wil ik zoveel mogelijk voor doel opduiken”, zegt Sonck, die beseft dat zaterdag slechts één ding belangrijk is. Winnen!

ssimons

Mémé Tchité speelt niet. Is de voorbereiding daardoor verstoord?

“Toch niet. De spelersgroep heeft nooit last gehad van die discussie. Bovendien heeft Tchité voordien ook nooit gespeeld.”

Uit de training bleek dat Mirallas hem vervangt. Jij moet voor gevaar zorgen vanuit de tweede lijn.

“Ik speel zoals de vorige wedstrijd in Duitsland. Als offensieve middenvelder, die steeds mee voor de goal moet komen. In Nürnberg lukte dat één helft vrij goed, met Steven Defour in mijn rug. Nadien vielen de ruimtes moeilijk te belopen. Zaterdag gaat dat heel anders zijn, dan spelen we op de helft van de tegenstrever en zal er automatisch meer steun zijn.”

Het is een rol, die je moet liggen?

“Ik blijf in eerste instantie een spits, ik zoek graag de diepte. Dat gebeurt puur instinctief, terwijl ik nu iets meer moet nadenken. Ik zal nooit de reflex van een middenvelder hebben om de bal in de ploeg te houden. Ik wil vooruit, een doelpunt maken. Met het ouder worden heb ik wel geleerd om beter mijn momenten te kiezen.”

Je maakte een van de drie Belgische goals ooit tegen Estland?

“Dat was in Tallinn, op een moeilijk bespeelbaar veld. Maar ook op Sclessin wordt het lastig, de Esten zullen heel gegroepeerd spelen. Er telt alleszins maar één ding: winnen!”

Anders wordt het mission impossible?

“In voetbal kan alles. BATE Borisov zit in de Champions League.”

MEER OVER Rode Duivels

Meer voetbalnieuws