Antwerpse agent prikt zich aan drugsspuit

Filip F. (51) , hoofdinspecteur bij de Antwerpse lokale politie, prikte zich donderdag bij een fouillering aan een injectienaald. De agent werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, want de spuit zat in de achterzak van een drugsgebruiker.

ssimons

De hoofdinspecteur, actief in de afdeling Centrum, werd donderdag rond 13u met zijn collega naar de Van Arteveldestraat in de stationsbuurt gestuurd.

”In de radiokamer zag men via de camerabeelden hoe een man zich verdacht gedroeg in een geparkeerde wagen”, legt politiewoordvoerder Sven Lommaert uit. ”De patrouille kon de man, een 30-jarige Roemeen uit Valenciennes, en zijn 35-jarige Roemeense vriendin oppakken.”

De man werd tegen de muur gezet voor een fouillering. Lommaert: ”Plots voelde de hoofdinspecteur een prik in zijn rechterduim. In de achterzak van de Roemeen zat een injectienaald. De agent werd meteen naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.”

In de auto werden sporen van recent drugsgebruik vastgesteld. Onderzoek moet uitwijzen of de naald besmet was. De Roemenen beweerden dat ze de auto, met Franse nummerplaten, geleend hadden. Dat klopt wellicht, want er zijn geen braaksporen gevonden. Mogelijk was de man bezig net aangekochte drugs in de wagen te verstoppen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio