Gemeente promoot 'trage wegen' met wandelkaart

Het gemeentebestuur van Temse wil het gebruik van trage wegen bevorderen. Daarom geeft het dit najaar een wandelkaart uit. Zaterdag 20 september doet Temse ook mee aan de Dag van de Trage Weg.

Verscholen voor het publiek

”In Temse zijn heel wat trage wegen, maar een aantal daarvan ligt verscholen en is niet gekend bij het grote publiek”, zegt schepen van Groen en Natuur Hugo Maes (CD&V).

”Nochtans werd op het eind van de jaren negentig al een voetwegelplan opgemaakt. Bedoeling was om zwakke weggebruikers de kans te geven om Temse op een veilige en aangename manier ontdekken. Er werden al verschillende initiatieven genomen om de trage wegen bekend te maken. Zo staan ze aangeduid op het stratenplan en werden recent alle voetwegels in Temse bewegwijzerd.”

Alternatieve verkeerswegen

Nu geeft Temse ook een wandelkaart uit. ”Door gebruik te maken van verschillende kleuren wordt op de kaart een onderscheid gemaakt tussen verharde en onverharde paden”, zegt Hugo Maes.

”Op de achterzijde ervan wordt de stafkaart van Temse gedrukt. Daardoor komen ook meer geoefende wandelaars aan hun trekken. Het gemeentebestuur onderhoudt de trage wegen regelmatig. Zij zijn zowel belangrijk als cultuurhistorisch erfgoed als voor de natuur, leefomgeving en mobiliteit. Trage wegen zijn er tussen de verschillende woonconcentraties van Tielrode, Elversele, Steendorp en Temse. Zij kunnen, zeker voor korte afstanden, een alternatieve en verkeersveilige route vormen voor onder meer schoolgaande kinderen.”

Dag van de Trage Weg

Om de trage wegen te promoten doet Temse op zaterdag 20 september mee aan de Dag van de Trage Weg. Daarvoor worden routes van 5, 10 en 15 kilometer uitgestippeld.

Meer info bij de gemeentelijke groendienst: Frans Boelplein 1, 03-710.12.36 of groen@temse.be

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio