Stekene met Crammerock even tentendorp

Het festivalseizoen is nog niet afgelopen. Met namen als Levellers, Pennywise en The Human League op de affiche hoort Crammerock in Stekene meer dan ooit thuis in het rijtje van de topfestivals. Het enige onderscheid is de kleine prijs. Voor 30 euro krijgen de festivalgangers een dertigtal bands te zien.

Voor de 18de keer al, vindt dit weekend aan de terreinen nabij de sporthal van Stekene Crammerock plaats. Het festival tijdens het eerste weekend van september is intussen uitgegroeid tot het grootste evenement van het jaar in de gemeente.

Heel wat Stekenaars uit alle leeftijdscategorieën en alle lagen van de bevolking zullen weer op de afspraak zijn. Er worden ook heel wat bezoekers uit alle uithoeken van het land verwacht.

Goedkoop

“Dit jaar hebben we voor het eerst echt van Hasselt tot Poperingen onze affiches uitgehangen,” zegt organisator Geert Robbrecht. Met succes zo blijkt. “Onze camping C aan het terrein, goed voor 1.500 kampeerders is intussen voor het eerst uitverkocht. Gelukkig hebben we een kilometer verderop een extra camping en parking verkregen. Camping K hebben we die gedoopt, omdat hij aan de Kapellendreef ligt.”

Dat steeds meer mensen voor de camping kiezen is volgens Geert Robbrecht in de eerste plaats door de prijs te verklaren. “Dertig euro voor twee dagen en zo’n sterk programma, dat vind je nergens. Vandaar dat veel meer mensen voor een duoticket hebben gekozen in plaats van een dagticket dit jaar. Bovendien is kamperen gewoon steeds meer iets wat erbij hoort op een festival. Net dat aspect maakt een festival des te aanlokkelijker voor de festivalganger.”

Programma

Vrijdag 5 september: Op stage 1 onder andere De Mens en Arid. Op stage 2 onder andere The Human League en Levellers.

Zaterdag 6 september: Op stage 1 onder andere The Nico Van Gendt Project en Shameboy. Op stage 2 onder andere Kosheen en Zornik. In de Club onder andere Cosy Mozzy.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio