Europasquare trots op 'mama Tia'

De bewoners van het rust- en verzorgingstehuis Europasquare in Deurne vierden ‘hun’ gouden medaille op de Olympische Spelen. Tinne Eyckmans, de moeder van Tia Hellebaut, werkt immers bij hen. Ze zetten 'mama Tia' in de bloemetjes op een receptie.

Aan de voorgevel van het rvt Europasquare aan de Ruggeveldlaan hangt een spandoek met felicitaties voor Tinne en Tia. In de centrale hal zit de sfeer er goed in. Rusthuisbewoners eren onder begeleiding van Vlaamse schlagermuziek ‘hun’ administratief bediende Tinne, de moeder van Tia Hellebaut. Ze onthalen haar met bloemen en een receptie waarop de champagne rijkelijk vloeit. Pizza Hut, een sponsor van Tia, deelde twintig gratis pizza’s uit.

Tinne is erg opgetogen over het initiatief. “Het is zo mooi dat het van de bewoners zelf komt”, zegt Tinne. “Als Tia morgen niet op de memorial Van Damme zou moeten presteren, dan zou ze hier ook zijn. Na het seizoen zal ze wel eens langskomen.” De opgetogen moeder looft haar dochter om haar mentale sterkte, concentratievermogen en relativeringszin: “Dat vertrouwen heeft ze opgebouwd dankzij de atletiek. Vroeger was ze een verlegen meisje.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio