Eerste deel bedrijvenpark klaar in maart

Burgemeester Jo Van Eetvelt (CD&V) heeft woensdag de eerste steen gelegd van het nieuwe bedrijvenpark De Vliet aan de rijksweg N16. Het initiatief komt op een goed tijdstip want de kmo-zones zitten overvol.

Het bedrijvenpark wordt in totaal 17.800 m² groot en krijgt twee gebouwen, die verder worden onderverdeeld. Het eerste gebouw is verdeeld in units van ongeveer 240 m² en is vooral bedoeld voor kleinere kmo’s. Het tweede gebouw is opgesplitst in grotere gehelen van minstens 1.800 vierkante meter, die meer mogelijkheden bieden voor middelgrote ondernemers. Die kunnen er eventueel een showroom openen.

Het bedrijvenpark, dat ontwikkeld wordt door projectontwikkelaar Lithias, moet voorkomen dat er baanwinkels bijkomen. Rond het terrein zijn er voldoende parkeerplaatsen.

Extra ruimte

Voor de gemeente Bornem is het een unieke kans om schaarse gronden efficiënt te laten gebruiken en zo meer ruimte te creëren voor ondernemerschap nu de bestaande kmo-zones overvol zitten. Heel wat kleine en middelgrote ondernemingen zijn momenteel nog actief in (de buurt van) de eigen woning. Dankzij dit project krijgen zij de kans om zich te vestigen in een concurrentiële en goed bereikbare bedrijvenzone.

Op 1 maart 2009 moet het eerste deel van het bedrijvenpark klaar zijn, goed voor meteen zo’n 4.300 m2 aan ruimte. www.bedrijvenparkdevliet.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio