Lier verandert in golfterrein

Wie er ooit van gedroomd heeft om midden in het begijnhof van Lier een balletje te slaan, kan die droom binnenkort in vervulling laten gaan dankzij city-golf. Dat is een variant op klassieke golf, maar dan midden in de stad.

Het idee komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. In Lier wordt city-golf geïntroduceerd door Lierenaar Vincent Hellemans en zijn Antwerpse vriendin Eva van den Braak. “Bij city-golf is het de bedoeling dat spelers, gewapend met een golfstok, een parcours door de stad Lier afleggen”, vertelt Vincent. “In tegenstelling tot klassieke golf spelen we niet naar een hole, maar naar een target, naar een doel dus. Dit kan bijvoorbeeld een standbeeld, vuilnisbak, bank of basketring zijn. We kozen negen zulke targets verspreid over de hele stad.”

Kunststof

“Om geen schade aan te richten gebruiken we geen gewoon golfballetje maar een lichtere, zachtere versie. De deelnemers krijgen ook allemaal een afslagmat in kunststof mee, zodat ook de bodem nergens beschadigd raakt. We spelen in groepjes van zes tot tien mensen en je kan kiezen tussen een parcours van zes en één van negen targets. Hiervoor betaal je per deelnemer respectievelijk 20 en 25 euro. Voor het korte parcours moet je ruim twee uur uittrekken, het langere parcours duurt gemakkelijk drie uur”, aldus Vincent.

Praktisch

Nieuwsgierigen kunnen een eerste keer met city-golf kennismaken tijdens de Lierse sportbeurs op zaterdag 13 september vanaf 13u aan cultuurcentrum De Mol op de Aarschotsesteenweg in Lier. Het eerste publieke evenement vindt plaats tijdens de autoloze zondag op zondag 21 september.

Er is slechts plaats voor vijftig deelnemers. Die kunnen zich inschrijven tegen twintig euro per persoon bij de dienst Toerisme van de stad Lier. Het is de bedoeling dergelijk evenement maandelijks of tweemaandelijks te herhalen. Bedrijven of groepen kunnen ook zelf een city-golfevenement boeken, al dan niet gekoppeld aan een restaurantbezoek.

Meer info: 0498-39.56.94,

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio