Skatefest lokt internationale groepen

Een massa jongeren bevolkt op zaterdag 6 september ­Teunenberg. Het jaarlijkse Skatefest van jeugdhuis Den Joc is flink op weg om een gereputeerd festival te ­worden. Dertien internationale ­groepen zorgen voor vertier.

”We hebben vorig jaar onze ­verhuizing naar het domein ­Teunenberg goed verteerd”, opent ­organisator Bart Van Elst. ”We ­tikten af op 1.200 bezoekers, het hoogste aantal ooit. Dit jaar ­bieden we met dertien groepen uit heel Europa zowat de beste hardcore, metalcore en punk aan. Het is de ideale mix van starters en ­gevestigde waarden.”

De eerste band geeft de aftrap om 12.15u. De bezoeker kan ook op een marktje terecht voor platen en gespecialiseerde kledij. In de hallen installeerden we voor de liefhebbers een ruim skatepark.

Het kanaal over

Op muzikaal vlak trok den Joc voor de headliners het kanaal over. ”Knuckledust en Eternal Lord zijn onze twee afsluiters”, zegt Bart Van Elst. ”Zij komen speciaal voor het Skatefest naar ­Vlaanderen.” P.O. Box en Ruiner maken als ­Fransen en ­Amerikanen het ­internationale gezelschap rond. Diablo Blvd krijgt ­waarschijnlijk het meeste aandacht. Comedian Alex Agnew is de frontman van deze groep.

De toegang tot het festival bedraagt zes euro. Olense ­jongeren van twaalf tot veertien jaar ­mogen voor een euro het festival­terrein op. www.skatefest.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio