Koppel neemt café over

Enkele maanden geleden sloot café De ­Reiziger in Bouwel (Grobbendonk) zijn deuren. Lang heeft het gebouw niet leeg gestaan. Bart en Rita zijn de nieuwe trotse uitbaters van café ’t Hoekske, dat de fakkel overneemt van de vorige kroeg.

In de schaduw van de voetbalterreinen van KFC Excelsior Bouwel vond Bart De Peuter de geschikte locatie om een café te starten. “Eigenlijk wou ik dit café al veel vroeger hier beginnen”, zegt Bart. “Maar de vorige café-uitbater was me voor bij de verkoop. Daarna ben ik een café begonnen in Olen, ’t Stompke. Dat avontuur is intussen stopgezet en we zijn teruggekeerd naar onze eerste liefde.”

In het interieur heeft de nieuwe eigenaar enkele accenten veranderd, maar stamgasten van weleer zullen zich zeker opnieuw thuis voelen. “Voorlopig hebben we ook geen sluitingsdag”, meldt de waard. “Elke dag zijn de klanten welkom vanaf 10u. In de toekomst zullen we ook geregeld activiteiten of thema-avonden organiseren, we zullen er kortom een leuke boel van maken.”

Voor een fris pintje of een warme koffie kunnen de Bouwelaars dus opnieuw terecht op de hoek van de Molenstraat en de ­Herenthoutsesteenweg.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio