Collectie prentkaarten breidt uit

De Molse Kamer voor ­Heemkunde heeft een 140-tal ­historische prentkaarten aangekocht. Het gaat om de belangrijkste uitbreiding van de collectie sinds jaren. De unieke stukken bieden een nieuwe kijk op het historisch verleden van Mol.

In ’t Getouw in Mol huist een uitgebreide verzameling van een 1.800-tal historische postkaarten. Elke kaart is een blijvende herinnering aan het Molse verleden. De Kamer voor ­Heemkunde kreeg onlangs een ongeziene kans om de collectie aardig uit te breiden.

Zeldzaam

Bij een verwoed verzamelaar uit Mol mocht de vzw een selectie maken uit de dubbele exemplaren. Zij selecteerden en kochten 140 kaarten aan. De oudsten dateren uit 1895, het jongste exemplaar werd gemaakt in 1935.

De nieuwe aanwinsten bieden kleine en grote vernieuwende inzichten over het historisch verleden van Mol. Er zitten zeldzame exemplaren tussen met beelden van het vroegere station, de verdwenen tramlijn en zichten op de gehuchten. Oude villa’s uit Mol komen geregeld terug.

Leeszaal

De kaarten zijn vrij te bezichtigen in de leeszaal van het gemeentearchief waar je ze ook kan bestuderen. De gemeente zal de kaarten ook gebruiken in publicaties, zodat iedereen van de schatten kan genieten.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio