Dodelijk ongeval zorgt voor eenrichtingsverkeer

Het gemeentebestuur van Rijkevorsel heeft donderdag eenrichtingsverkeer ingevoerd op de Vorselmoerweg. Op het kruispunt van de Vorselmoerweg en de Beersebaan kwam woensdag nog een bejaarde vrouw om het leven bij het oversteken.

Het gemeentebestuur overwoog eerst om rijbaankussens te plaatsen op de Vorselmoerweg net voor de ­Beersebaan, maar gooide donderdag het roer om en besliste om eenrichtingsverkeer in te voeren op de Vorselmoerweg. Het verkeer kan enkel nog de Vorselmoerweg inrijden vanuit de Beersebaan. Vanuit de Merksplassesteenweg is het voortaan verboden om de Vorselmoerweg in te rijden.

“Het reglement geldt voorlopig voor een proefperiode van vier maanden. Nadien maken we een evaluatie”, zegt burgemeester Gust Van De Mierop (Gemeentebelang&VLD) van Rijkevorsel. “We zien erop toe dat het probleem zich niet verplaatst naar de iets verderop gelegen Ambachtsweg.”

De gemeenteraad besliste eerder ook al om het zwaar vervoer te weren op de Hoge ­Heideweg, de weg die aan de andere kant van de Beersebaan ligt. Veel vrachtwagens gebruikten deze weg als sluiproute.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio