Voor eerste keer in kwarteeuw huwt échte Lillonaar in kerkje

Lillo viert zaterdag feest. Kim Van Aerde (25) en Seb Leeson (26) treden dan in het huwelijk. Het is meer dan een kwarteeuw geleden dat er nog een echte Lillonaar trouwde in het kerkje van het Scheldedorp.

jvandermosten

Vrienden en buren zijn volop bezig met het opzetten van de receptietenten voor zaterdag. Het Kazerneplein wordt dan één grote feestruimte. Heel het dorp is uitgenodigd. “Als is dat voor ons gemakkelijk, want er woont hier amper een 30-tal mensen”, zegt Kim Van Aerde.

Geen nachtlawaai

Kim en Seb leerden elkaar kennen op de politieschool en wonen nu al een tijdje samen aan het Kazerneplein 8. Kim wil voor geen geld ter wereld het knusse Lillo ruilen voor een andere stek. “Ik ben hier opgegroeid en heb Seb ervan overtuigd dat het hier prachtig wonen is.”

En Seb is overtuigd. “Ik ben van Berchem en ben gewend aan stadsdrukte. Toen we hier kwamen, vond ik niet meteen mijn draai. ’s Nachts werd ik wakker omdat het te stil was. Ook moest ik me aanpassen aan het feit dat hier zelfs geen winkel is. Maar nu weet ik dat het in Lillo schitterend wonen is. Als je van het werk komt, overvalt de rust van het dorp je”, vindt Seb nu.

Winkels en toeristen

Het ontbreken van winkels is voor het jonge koppel niet onoverkomelijk. “Je moet je gewoon anders organiseren. En als je ’s avonds vaststelt dat je toch iets niet in huis hebt, zijn er nog altijd de buren”, klinkt het als uit één mond.

Lillo is vooral in het weekend en bij zonnig weer in trek bij dagjestoeristen. “Wanneer we weten dat het druk wordt, proberen we dat weekend te werken. Toch zijn er ook drukke weekenddagen dat we hier blijven”, zegt Seb. Zo’n hoogdag is bijvoorbeeld het gansrijden.

Erehaag van sabels

Zaterdag om 11u zegent Jef Van der Aa het huwelijk in. “De pastoor is eigenlijk met pensioen, maar hij vond het niet erg om uit Essen naar hier te komen om ons te trouwen.”

Ook Sebs collega’s van de wegpolitie zullen er zijn in gala-uniform, inclusief sabels.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio