Vijftigjarig Neerland nog niet uitgevierd

Vijftigjarig Neerland nog niet uitgevierd

Vijftigjarig Neerland nog niet uitgevierd

Wilrijk - De inwoners van de Wilrijkse wijk Neerland werden woensdagochtend feestelijk ontvangen op het Antwerpse stadhuis. En dat omdat de wijk vijftig jaar bestaat en de Belle-Epoquefeesten er al dertig jaar worden gevierd.

Net zoals Expo ’58 viert de wijk Neerland dit jaar haar vijftigste verjaardag. Geen toeval, want Neerland, ook bekend als de Edenwijk, dankt haar bestaan aan de wereldtentoonstelling.

“De wijk was oorspronkelijk gebouwd om expobezoekers een logeerplaats aan te bieden. Uiteindelijk heeft er geen enkele bezoeker overnacht omdat de afstand tot Brussel toch te groot was. Een inschattingsfout”, vertelt Laurent Hollevoet, ‘ambassadeur’ van Neerland. Na de expo werden de huizen omgebouwd en konden er mensen komen wonen.

Straatfeesten

De ontvangst op het stadhuis was niet de enige feestelijkheid voor Neerland. “We zijn al een heel jaar aan het vieren. In januari begonnen we met een nieuwjaarsreceptie, in april hielden we een Braziliaanse avond en in juni waren het straatfeesten. Veertien van de vijftien straten deden mee.”

“De bedoeling was dat elke straat zijn eigen straatnaam uitbeeldde. In de Vorstenstraat liep je dus het hele koningshuis tegen het lijf en in de Planetariumstraat kon je de melkweg aflopen langs ontelbare melkflessen. Het was werkleijk schitterend”, vertelt Laurent.

Het laatste weekend van september zijn het Belle-Epoquefeesten met vuurwerk, een ballonnentocht en veel dans.

Postzegels

Voor haar vijftigste verjaardag ontwierp Neerland ook drie postzegels. “Op één ervan staat een oude hoeve afgebeeld. Daar werd dit jaar een schilderij van gemaakt, meteen ook de hoofdprijs van de wijkrally die we binnenkort houden”, zegt postzegelontwerper Willy Van Dyck.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio