Hooverphonic speelt thuismatch

Met de Vredefeesten en het stadsfestival Villa Pace beleeft Sint-Niklaas komend weekend het hoogtepunt van de zomer. Naast de internationale ballonmeeting is er heel wat muziek, met onder meer The Kids, Omar Perry en Hooverphonic.

Sint-Niklaas viert traditiegetrouw tijdens het eerste weekend van september de bevrijding van de stad na de Tweede Wereldoorlog. De Vredefeesten danken hun uitstraling vooral aan de internationale ballonmeeting, een van de vijf grootste ter wereld in haar soort.

Sinds enkele jaren is daar ook Villa Pace aan toegevoegd, inmiddels uitgegroeid tot een driedaags stadsfestival. De inhoudelijke boodschap zet verdraagzaamheid en multiculturaliteit in de kijker. Op het podium staan drie dagen lang heel wat kleurrijke artiesten.

Programma

Op vrijdag 5 september wordt het podium op het Sint-Nicolaasplein bevolkt door onder meer Billy The Kill, Heartattack Radio, The Kids, Peter Pan Speedrock en El Guapo Stuntteam.

De topact van Villa Pace is echter Hooverphonic. De Sint-Niklase band rond Alex Callier concerteert op zaterdag 6 september voor het eerst op de Grote Markt in haar thuisstad. Op zaterdag 6 september staan op het Sint-Nicolaasplein ook nog Winchester, The Tellers, Delavega en Jerboa op het podium en The Nico Van Gendt Project.

Zondag is er nog vette funk op het Castrohof met het Israëlische The Apples en The New Mastersounds uit Engeland. Op de Markt vindt een internationaal breakdancetoernooi plaats. Villa Pace is bovendien meer dan alleen muziek. Met een wereldmarkt, expo’s, straattheater, film en een wereldkeuken komt iedereen wel aan zijn trekken.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio