Rene Vandereycken speelt geen verstoppertje

De vermoedens na de dinsdagtraining werden woensdag bevestigd: René Vandereycken heeft zijn huiswerk klaar en ontvangt Estland zaterdagavond met een offensief elftal.

fbaeten

Zonder Stijnen, die apart werd onder handen genomen door keeperstrainer Theo Custers, en Dembélé trainde de basisploeg van zaterdag in verschillende wedstrijdvormen negen tegen negen met blauwe hesjes.

Met Kompany en Vermaelen als vleugelbacks en het duo Sonck - Tchite in de spits. “Het is moeilijk om in amper één week automatismen te kweken maar ik probeer op training bepaalde spelers toch zoveel mogelijk aan mekaar te koppelen. Ook al omdat sommige spelers op een andere positie spelen dan bij hun club en anderen nog niet vaak samen hebben gespeeld.”

De polyvalentie van spelers zoals Kompany geven de bondscoach mogelijkheden om tijdens een wedstrijd naar een ander systeem om te schakelen. “Dat is altijd interessant. Ik heb het bijvoorbeeld al eens gedaan in een oefenwedstrijd in Genk tegen Turkije. Daar eindigden we door tal van verschuivingen met een superoffensief elftal.”

Ook het strijdplan van de Rode Duivels werd meteen duidelijk op training. De nadruk lag voortdurend op een snelle omschakeling mét diepgang. “We trainen ook veel op een kleine ruimte, waarin zuiver moet gecombineerd worden. Zoals het ook zaterdag tegen een gegroepeerd Estland zal moeten gebeuren.”

MEER OVER Rode Duivels

Meer voetbalnieuws