Marco Borsato: "Ik kan bijna niet wachten op het Sportpaleis"

Vlaanderen krijgt Marco Borsato terug. Een paar weken nadat de Nederlandse superster zijn unieke zomerconcert op vtmLive moest afzeggen, belooft hij met vijf Sportpaleisconcerten een dikke knuffel aan zijn Vlaamse fans. ‘Wit licht’: zo heten de shows, maar ook de cd die Borsato over enkele weken uitbrengt en de langspeelfilm waarin hij in december zijn filmdebuut maakt.

wverhaert

De Marco Borsato die dinsdagochtend in het Oostendse Casino Kursaal zijn plannen uit de doeken doet, is een iets ruigere versie van uw favoriete Nederlander. “Die stoppelbaard heb ik nog van de film”, knipoogt hij, al zijn de opnames inmiddels een paar maanden achter de rug. “De kinderen vinden het niet erg als ik ze knuffel, en Leontine vindt het mooi.”

Straks is het weer aan het publiek om zijn mening te geven over Marco Borsato. De voortekenen zijn goed: nieuwe single ‘Stop de tijd’ kwam afgelopen zaterdag binnen op drie in de Ultratop, in vóór-voorverkoop verkochten de afgelopen week drie Sportpaleis- concereten uit. Twee andere shows gaan vanaf vandaag in verkoop.

“Ik probeer niet het record van Clouseau te breken”, zweert Borsato bij het onthullen van zijn plannen. “Dat zou - omdat het zo’n druk jaar wordt - fysiek niet haalbaar zijn. Maar het doet goed te weten dat Vlaanderen nog van me houdt. En dat gevoel is wederzijds."

"Ik kan bijna niet wachten tot ik in maart weer in dat Sportpaleis optreed: op die plek is ook de liefde tussen mezelf en Vlaanderen ontstaan. Ik sta klaar om Vlaanderen weer te omarmen.”

Dat het zo druk is, heeft ook te maken met de film ‘Wit licht’. Borsato’s eerste bioscooprol is meteen een hoofdrol in een geladen drama waarin een Nederlandse vader in Afrika op zoek gaat naar een jongen die tot kindsoldaat wordt gekneed.

Nu in het nieuws