Universiteiten van Hasselt en Antwerpen onderzoeken samen

Vandaag geven de universiteiten van Antwerpen en Hasselt het startschot voor hun samenwerking rond vaccins en infectieziektenonderzoek, die uniek is voor ons land. Negentig wetenschappers gaan hier onderzoek voeren naar de reactie van ons immuunsysteem op vaccins en antibiotica.

wverhaert

De Antwerpse Universitaire labo’s voor Medische Microbiologie, Experimentele Hematologie en het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) vormen voortaan samen Vaxinfectio, het eerste Belgische Vaccin- en Infectieziekten Instituut. Het Hasseltse Centrum voor Statistiek (CenStat) voerde al heel wat baanbrekend werk op het vlak van analyse van medische gegevens.

De twee universitaire groepen starten een intensieve samenwerking om elkaar te ondersteunen. Samen met drie andere projecten kunnen ze daarvoor rekenen op 20 miljoen euro steun van het Methusalemfonds, waarmee de Vlaamse overheid topresearchers in eigen land wil houden. De universiteiten van Antwerpen en Hasselt behoren op heel wat onderzoeksdomeinen tot de internationale top.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio