Brits koppel riskeert twee jaar cel voor sex in Dubai

Een Brits koppel dat seks had op een strand in Dubai, blijft voorlopig aangehouden, hoewel ze de rechter hadden gevraagd om terug naar hun thuisland te mogen keren.

jrosquin

Michelle Palmer (36) en Vince Acors (34) werden in de vroege ochtend van 5 juli opgepakt op het strand van Dubai toen ze net naar een feestje waren geweest. Er werd hen seks buiten het huwelijk, obsceniteiten in het openbaar en publieke dronkenschap aangewreven.

Het koppel vroeg de rechter om de zaak snel af te handelen, maar die wil op 9 september nog de verklaring van de politieagent horen die hen arresteerde.

De zaak geeft nog maar eens het contrast tussen twee werelden aan in Dubai en andere regio's in de steenrijke Verenigde Arabische Emiraten. Enerzijds zijn de stranden van Dubai uitgegroeid tot echt feestoorden voor Westerlingen. Anderzijds heersen er in die contreien nog steeds zeer strenge ethische waarden en regels.

Zo is het in Dubai illegaal om in het openbaar elkaar te kussen, aanraken of knuffelen als vorm van affectie. Het koppel hangt zelfs een celstraf van twee jaar boven het hoofd. Het koppel beweert echter dat ze enkel aan het kussen en knuffelen waren en dat het bovendien nacht was.

Nu in het nieuws