Vanhengel eist plaats aan onderhandelingstafel

Ook Brussels minister Guy Vanhengel wil meedoen aan de institutionele onderhandelingen. De liberaal heeft naar eigen zeggen recht op een zitje aan de onderhandelingstafel. Tegelijkertijd beschuldigt hij PS-ers Demotte en Picqué ervan een "francofiel spelletje te willen opvoeren".

wverhaert

Vanhengel: "Als het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad zich laat vertegenwoordigen bij institutionele gesprekken zal dat niet alleen door de Franstalige minister-president Charles Picqué zijn, maar ook door de eerste Nederlandstalige minister in de Brusselse regering. In dit geval: mezelf.”

"Ik vraag me af waarom Picqué plots verkrampt reageert en nog een schepje bovenop de crisissfeer doet. Mochten de heren Demotte en Picqué meteen vermelden dat het tweetalige Brussels Gewest afgevaardigden stuurt vanuit elke taalgroep, dan zou dit de argwaan wegnemen dat ze een francofiel spelletje willen opvoeren tegen Vlaanderen."

"De enige bedoeling van hun reacties van de laatste dagen lijkt me dat ze de Franstalige Brusselaars de daver op het lijf willen jagen. Ze willen zichzelf als enige echte behoeder van de Brusselse belangen opstellen”.

Nu in het nieuws