Stalker van Bert Anciaux na een jaar opgepakt

Bert Anciaux (Vlaams Progressieven) kan opgelucht ademhalen. De man die hem al een jaar lang terroriseert met scheldtirades via de telefoon is opgepakt door de politie.

jrosquin

Anciaux diende eind 2007 klacht in tegen onbekenden wegens stalking. De minister van Sport werd echter al sinds juli 2007 continu lastig gevallen door een man die naar hem thuis belde en hem de huid vol schold en bedreigingen uitte.

De onbekende man met Brussels accent stoorde zich klaarblijkelijk vooral aan vliegtuiglawaai. De man die dinsdag werd opgepakt bleek inderdaad in de omgeving van Brussel te wonen.

Het gaat om een 47-jarige alleenstaande man uit Ukkel. Hij bekende de feiten maar argumenteerde dat hij niet de stalker was, maar Anciaux. Die was er volgens de man als minister van Mobiliteit in 2003 en 2004 voor verantwoordelijk dat hij aan slapeloze nachten lijdt.

De politie kwam hem op het spoor nadat zijn gsm-nummer werd getraceerd.

20 keer per dag

Anciaux is enorm opgelucht. Volgens de minister kreeg hij honderden telefoontjes van de man en soms wel twintig per dag. Ook 's nachts werd hij lastig gevallen en zowel op zijn vaste lijn als op zijn gsm.

Ook zijn kinderen bleven niet gespaard en kregen vaak verwensingen en zelfs doodsbedreigingen te horen. Dat gaf voor Anciaux de doorslag om een klacht in te dienen.

Toch begrijpt Anciaux niet dat het zo lang duurde eer de stalker werd opgepakt en hij vermoedt dat er hem een hand boven het hoofd werd gehouden.

Nu in het nieuws