Als passagier naar poolstation op Antarctica

Het Princess Elisabeth-poolstation op Antarctica wordt in februari 2009 ingehuldigd. Volkswagen, een van de belangrijkste partners van het poolstation, biedt aan één bevoorrecht persoon de kans om daarvan getuige te zijn in het gezelschap van Alain Hubert, oprichter van de International Polar Foundation (IPF) en directeur van het project.

ssimons

Via een wedstrijd wordt één persoon geselecteerd die als passagier mee mag voor een unieke ervaring van enkele dagen op Antarctica. Het poolstation, dat speciaal werd ontworpen om het kwetsbare poolmilieu te vrijwaren, is eveneens een voorbeeld voor de toekomstige levensstijl.

Het Princess Elisabeth-poolstation, waarvan het ontwerp, de bouw en de financiering aan het IPF werden toevertrouwd, vormt het voornaamste project in de inspanningen die België levert om de klimaatsveranderingen beter te begrijpen. Het station is het eerste dat werd ontworpen om te functioneren door het gebruik van uitsluitend hernieuwbare energiebronnen en dat gekenmerkt wordt door een uitstekend energetisch rendement. Het werd volledig gebouwd met milieuvriendelijke materialen.

Volkswagen is een van de belangrijkste partners van dit ambitieuze project, het eerste “Zero Emission“-poolstation.

Meer informatie over de wedstrijd op www.vwpolar.be.

Nu in het nieuws