Emotioneel afscheid Oliver Kahn - Fotoalbum & Video

De Duitse doelman Oliver Kahn heeft dinsdag in München zijn carrière afgesloten. Kahn speelde met zijn club Bayern München een galamatch tegen de Duitse nationale ploeg. De wedstrijd eindigde op 1-1, Trochowski en Klose waren de doelpuntenmakers van dienst.

ssimons

Kahn werd een kwartier voor het einde vervangen door Michael Rensing, de man die bij Bayern München in zijn voetsporen treedt. 65.000 toeschouwers gaven Kahn een staande ovatie.

De zichtbaar geëmotioneerde Kahn wordt als een momument beschouwd in Müchen. Hij kwam in 1994 over van Karlsruhe en zou Bayern nooit meer verlaten. Samen scheerden zowel club als speler hoge toppen; acht maal werd de Duitse titel veroverd, en ook de UEFA Cup (in 1996) en de Champions League (in 2001) werden gewonnen.

Kahn zat in 1996 ook in de kern van de Duitse nationale ploeg die het Europees Kampioenschap in Engeland won.

Bekijk de indrukwekkende beelden van het afscheid van Kahn via YouTube. In het filmpje wordt Kahn gevolgd op zijn ereronde en horen we zijn afscheidsspeech, waarna hij de kleedkamer opzoekt - alleen, want de andere spelers hadden nog een kwartier te spelen.

Meer sportnieuws