Het Varken ook dit jaar op Edegemse jaarmarktfeesten

Net als andere jaren zal ook dit jaar een mix van kermis, braderij, rommelmarkt, optredens, springkastelen en nog veel meer Edegem in zijn ban houden tijdens het eerste weekend van september. Dit jaar staan de Middeleeuwen centraal tijdens deze activiteiten in Edegem. Met onder andere zwaardgevechten, middeleeuwse dans en boogschieten, keert Edegem voor een weekend terug naar het verleden.

kcardinaels

De jaarmarktfeesten vinden dit jaar plaats op zaterdag 6 en zondag 7 september in het centrum van Edegem. Meer info kan je vinden op deze site.

Als sinds de tijd van "Café De Sportvriend", toen het Varken nog gevestigd was in de Boerenlegerstraat, doet het Varken van Sint Antonius enthousiast mee met de Edegemse Braderij. Twee dagen lang zal het podium in de Strijdersstraat naar goede gewoonte het betere werk presenteren.

Zaterdag 6 september om 14.30u bijt de eigen groep "The Screaming Pigs" de spits af. King Freddy and the lazy Intercoolers ft the RoadBarBeauties (hieronder meer) sluit zaterdag het podium af tussen 21.45 tot 23u. Daarna is het aan de Partysluts om een feestje te bouwen naar goede Varkens-traditie.

Zondag opent Touché, met Dorothy Wuyts, het podium om 13.30u. De topper zondag is Kawada (over beide groepen meer info hieronder).

De volledige line- up:

Zaterdag 6 september 14.30 - 15.00u The Screaming Pigs 16.00 - 17.00u Schuddegat 18.00 - 19.00u Mr Myagi 20.00 - 21.00u Société Anonyme 21.45 - 23.00u King Freddy & The Lazy Intercoolers Afterparty: Partysluts

Zondag 7 september 13.30 - 14.15u Touché (Dorothy Wuyts) 14.45 - 14.15u Tom Van Herck 15.30 - 16.00u Merhan 17.00 - 18.00u Salweno 18.30 - 19.30u Kawada 20.15 - 20.45u Pornbloopers

Wat meer info over enkele groepen:

KING FREDDY Echt… dit moet u zien om te geloven…

Eindelijk terug een 'King' die springlevend is. Op het Podium van het varken zaterdag 6 september van 21.45u tot 23u.

Als frontman van de Lazy Intercoolers, en bijgestaan door de oogverblindende RoadBarBeauties, doorkruist King Freddy het denkbeeldige landschap van het leven 'on the road'.

Fuchiaroze diensters, de fantasie van de gemiddelde camionchauffeur en de romantiek van een platgereden Spaanse egel. Hun wapens zijn de vlijmscherpe messen der country, surf, blues en rock,maar vooral iets daartussen dat qua roerende eerlijkheid langs alle kanten uit de bocht gaat.

En ook u zal onvoorwaardelijk een versnelling hoger willen schakelen bij hun optredens. Want stil staan is niet enkel tijdverlies in deze branche. Tenminste als King Freddy & de zijnen niet halverwege het optreden met loeiende sirenes afgevoerd worden natuurlijk. Want daar is het deze veertienkoppige 'posse' om te doen : of het nu door middel van hun muziek is, of met een lach en een traan, dan wel door het overvloedige bier : plàt krijgen zullen ze u. En zeg dus niet dat we u niet gewaarschuwd hebben. (www.kingfreddy.be)

TOUCHÉ (Dorothy Wuyts) Touché opent het podium op zondag 7 september om 13.30u . Gedurende de eerste reeks van "Star Academy" leefde heel de gemeente Edegem mee. Een van haar bewoners streed in de populaire zangwedstrijd immers mee voor de eerste plaats. Tot spijt van velen werd ze "maar" vijfde, maar één ding is zeker: a new star is born!

Gedurende de eerste, en voorlopig enige, reeks van "Star Academy" leefde heel de gemeente Edegem mee. Een van haar bewoners streed in de populaire zangwedstrijd immers mee voor de eerste plaats. Tot spijt van velen werd ze "maar" vijfde, maar één ding is zeker: a new star is born!

Dankzij "Star Academy" kreeg deze artistieke duizendpoot (Ze houdt van muziek, dansen én acteren!) echter de aandacht van heel Vlaanderen. De show leerde haar veel dankzij onder meer de zanglessen van Stijn en Steven Kolacny en de acteerlessen van Ann Ceurvels.

Hoewel ze de show niet won, is haar talent niet onopgemerkt gebleven. Zo bracht ze samen met enkele gevestigde waarden brengt ze ook een hommage aan de veel te snel overleden Ann Christy én speelde ze mee in "Around the world in 80 Minutes". Een voorstelling die liep in het dinnertheater The Stage. Met Touché brengt ze nu Edegem muziek!

KAWADA Kawada is de hoofdgroep van zondagavond, en treedt op van 18.30 tot 19.30 u. Kawada is een band uit Brussel rond zanger/componist Joeri Cnapelinckx. Misschien kent u hen wel van hun gesmaakte bewerking van Raymonds 'Lied van de Zee', dat ze opnamen voor de compilatie-cd 'Jonge Helden'. Ze stonden ooit nog in het voorprogramma van de Ierse band The Frames en onlangs nog bij Pere Ubu in de Handelsbeurs.

Qua muziekstijl plaats Kawada in de stevige traditie van dEUS en Zita Swoon. Stevige muziek die van binnen uit komt. Ook de critici zijn het eens: het live-vuur dat deze band brengt is onovertroffen.

Meer weten? www.hetvarken.be

Auteur: Tom De Noël

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio