Maourane Fellaini: "Ik voelde te weinig respect"

Maandagavond, in de laatste uren van de transferperiode, vloog Marouane Fellaini over en weer naar Engeland om zijn overgang naar Everton af te ronden. Na de wedstrijd op Roeselare afgelopen zondag verklaarde Fellaini nog dat hij zou blijven, maar die houding sloeg helemaal om in de volgende 24 uur. “Het was letterlijk een transfer van de laatste minuut”, aldus de Brusselaar met Marokkaanse roots.

ssimons

Fellaini en Standard gaan nu in elk geval als vrienden uit elkaar. “Ik heb veel vooruitgang geboekt bij Standard. Daarvoor wil ik de trainers Boskamp, D’Onofrio, Preud’homme en Bölöni bedanken. Ook het bestuur wil ik bedanken voor hun steun. En de fans niet te vergeten. Mijn ploegmaats en de sfeer op Sclessin zal ik het meest missen.”

Het steekt Fellaini dat hij behalve de Ebbenhouten Schoen geen individuele prijzen heeft gepakt. “Toen ik net naast de trofee voor profvoetballer van het jaar greep, heb ik bij mezelf gedacht dat het Belgisch voetbal niets voor mij is. Terwijl ik hier toch veel bereikt heb door hard te werken en alles te geven, voelde ik te weinig respect. Vooral ook van de scheidsrechters. Als ik nog maar een teen uitstak, was het al fout, en al te vaak met een gele kaart erbovenop. Op Roeselare was het weer van dat: eerste foutje en meteen geel. Ik had er genoeg van. Dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing.”

Niet tegen Standard

Everton speelt in de UEFA-beker uitgerekend tegen Standard, maar voor dat duel is Fellaini niet speelgerechtigd. “Ik ben ergens opgelucht dat ik niet mag spelen. Het wordt zeker een speciale wedstrijd voor mij. Ik zal in de tribune toekijken. Dat de beste moge winnen!”

Meer voetbalnieuws