Hond maakt baasje wakker tijdens brand

Een schoonmaakploeg heeft nog de hele week nodig om de houten blokwoning van Willy Groffils aan de Daaleindestraat in Kortessem opnieuw leefbaar te maken. Aanleiding is de brand die zondagavond in de slaapkamer ontstond door een kortsluiting in een luchtbevochtigingstoestel.

Willy Groffils kan het nog navertellen omdat zijn jack russell hem op tijd wakker blafte. “Toen ik wakker werd, hing het hele huis vol rook”, vertelt Willy Groffils. “Ik zag geen steek voor de ogen. Een geluk was dat ik in de woonkamer in slaap was gevallen. In mijn onderbroek ben ik via de voordeur het huis uit geraakt en naar de buurman gelopen. Die heeft de brandweer verwittigd en mij wat kleren gegeven.”

De vlammen in de slaapkamer vernielden het hele interieur maar bij gebrek aan zuurstof kende de brand geen uitbreiding. De slaapkamer brandde uit en de overige delen van de woning werden bedolven onder een rook- en roetlaag.

Willy Groffils is zijn trouwe viervoeter eeuwig dankbaar dat hij hem tijdig heeft gewekt. “Hij wijkt geen millimeter meer van mijn zijde. Hij heeft echt mijn leven gered”, zegt hij. De schade in het huis wordt geraamd op minstens 25.000 euro. Groffils woont in afwachting van de schoonmaakbeurt en de nodige herstellingen bij zijn zus. “Het schoonmaken zal zeker nog de hele week duren”, zegt de bewoner die zijn hond een dankbare knuffel geeft.

Nu in het nieuws