Truienaar van 71 voor eigen deur neergeschoten

Op de Luikersteenweg in de Truiense deelgemeente Engelmanshoven is dinsdag kort na de middag de 71-jarige Theo Strauven neergeschoten. De man werd getroffen in de hals en in de rug. De dader is spoorloos.

Kort na 13 uur belde een man aan bij het huis van Theo Strauven. De bewoner deed open en na een korte woordenwisseling haalde de bezoeker een wapen uit zijn zak en schoot de man in de hals. Theo Strauven zette het op een lopen en werd voor de tweede keer geraakt in de rug. De dader gebruikte vermoedelijk een pistool .22, een klein kaliber.

Theo Strauven belde nog zelf de hulpdiensten en werd in allerijl naar het Sint-Trudoziekenhuis overgebracht waar hij een operatie onderging. De man verkeert niet in levensgevaar.

De lokale politie deed de eerste vaststellingen, het gerechtelijke labo verrichtte een uitgebreid sporenonderzoek. De federale gerechtelijke politie van Hasselt werd met het verdere onderzoek naar de poging tot moord belast en volgde gisteravond verschillende pistes, ook in familiale kring. Theo Strauven zit er warmpjes in en bezit verschillende eigendommen, waaronder de wasserette op de Naamsevest.

Het slachtoffer zou de dader niet hebben herkend, mogelijk handelde die in opdracht van iemand die Theo Strauven wilde uitschakelen.

Nu in het nieuws