Kruibeke viert 25 jaar Denert

Kruibeke - De 62-jarige Antoine Denert (DENERT) staat dit jaar een kwart eeuw aan het roer in Kruibeke. Dat zilveren jubileum wordt zaterdag 20 september gevierd tijdens een groot volksfeest op het Onze-Lieve-Vrouwplein.

Natuurlijk is Antoine Denert blij dat zijn zilveren ambtsjubileum niet onopgemerkt voorbij gaat, maar de viering bezorgt de Kruibeekse burgemeester ook gemengde gevoelens. ”Ik was zeker geen vragende partij voor een feest”, zegt Antoine Denert. ”Emoties moeten oprecht zijn. Op vieringen worden dingen gezegd, die vaak niet gemeend zijn. Als er dan toch een viering komt, wil ik dat het een volksfeest wordt.”

Feestcomité

”We richtten een comité op om het volksfeest te organiseren”, zegt OCMW-voorzitter Raf Spinoy. ”De animatie voor jong en oud zal net als de drank gratis zijn. Alleen de eetstanden zijn betalend. Het volksfeest start om 15u. Het precieze programma wordt later bekend gemaakt. ’Kruibeke, altijd een feest’ is de nieuwe slogan van de gemeente, die we bij deze gelegenheid lanceren.”

Alle Vlaamse burgemeesters kregen een uitnodiging in de bus. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) beloofde alvast aanwezig te zijn. Ook provinciegouverneur André Denys en de Sint-Niklase burgemeester Freddy Willockx (sp.a) staan op de gastenlijst. Het Kruibeekse politieke wereldje wordt vertegenwoordigd door Jos Stassen (Groen!). Op die manier is de politieke neutraliteit gewaarborgd.

Het volksfeest wordt aan elkaar gebabbeld door de in Bazel wonende Hubert Damen, beter bekend als Witse.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio