Leerlingen kiezen sport als springplank

Vanaf dit schooljaar kunnen leerlingen van het derde middelbaar TSO in het Koninklijk Atheneum in Temse ook de richting Lichamelijke opvoeding en sport volgen. Tegelijk wordt het vak sport in de eerste graad een keuzevak en zijn er voortaan de opties volleybal en tennis.

“Onze sportopleiding zit de laatste jaren enorm in de lift”, zegt directrice Ann Van Dael. “Veel leerlingen zijn al jaren vragende partij om hun sportieve activiteiten te kunnen combineren met een degelijke basisopleiding. Bovendien zien veel jonge sportievelingen een degelijke vorming als een springplank naar een sportieve carrière. Vandaar dus de keuze om een jaartje vroeger met de richting van start te gaan.”

Vanaf dit schooljaar biedt de school voor het eerst de opties volleybal en tennis aan. “Voor het volleybal was er behoorlijk wat interesse, maar de optie tennis blijft wat achterwege”, weet de directrice.

Jongensrichting

Opvallend is de wanverhouding tussen jongens en meisjes. “Vorig jaar hadden we enkel jongens voor de sportopleidingen, dit jaar zitten er ook een aantal meisjes bij. Maar het blijft voorlopig toch wel een jongensrichting.”

De uurrooster van 3 TSO Lichamelijke opvoeding en sport bestaat uit 34 lesuren, waaronder 12 lesuren LO en sport. Daarnaast is er een degelijke basisopleiding waarin - naast talen - het accent vooral ligt op wetenschappen.

“Leerlingen die na de schooluren nog aan sport willen doen, kunnen hier terecht voor naschoolse sportbeoefening. Hiervoor maken we hoofdzakelijk gebruik van de nabijgelegen sportaccommodatie van de gemeente Temse. Maar ook op de campus van de school beschikken we over een turnzaal, sportvelden en een fitnessklas”, aldus Van Dael.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio