Jongeman krijgt klappen bij achtervolging

Een jongen van 17 belandde maandagavond in het ziekenhuis nadat hij met een boksijzer werd neegeslagen door twee Polen. Die crashten wat eerder met hun voertuig tegen een boom in de Willem Elsschotstraat, maar zetten het op een lopen. De tiener kon de mannen inhalen, maar kreeg enkele rake klappen.

Het ongeval gebeurde rond 23u. Een Mercedes met Poolse nummerplaat knalde er op een boom nabij de Consciencestraat. Verschillende buurtbewoners zagen hoe drie mannen een vierde gewonde kerel uit het wrak haalden en met de gewonde op de loop gingen.

Boksijzer

Een 17-jarige jongen sprong op de fiets en haalde twee mannen van het gevluchte kwartet in. “In de Torenstraat kreeg hij een paar klappen met een boksijzer”, vertelt een bewoonster van de Willem Elsschotstraat. “Hij heeft nog de kracht gevonden om op zijn fiets terug naar hier te komen. Een ziekenwagen heeft hem dan weggebracht.”

Intussen mocht het slachtoffer het Sint-Augustinusziekenhuis al verlaten. “Hij is met ernstige kneuzingen een nachtje ter observatie gehouden”, weet Mark Bastiaenssens van de politie van Zwijndrecht.

Klopjacht

Het korps hield een klopjacht naar de Polen, met onder meer een speurhond. “Op de parking van de Carrefour aan de Hoefijzersingel hebben we twee van de gevluchte kerels kunnen arresteren. Maar de andere twee, diegenen die ook de jongen aanvielen, blijven spoorloos.”

Waarom de vier mannen op de vlucht sloegen, is nog niet helemaal duidelijk. “Hun voertuig bleek in orde en er warenniet meteen aanwijzingen dat ze iets hadden uitgespookt”, besluit Bastiaenssens. Het opgepakte duo, 22 en 31 jaar uit Antwerpen-Linkeroever, mocht na verhoor beschikken.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio