Antwerps kraantjewater wordt misschien duurder

De Antwerpse Waterwerken (AWW) en drinkwatermaatschappij Pidpa onderzoeken een mogelijke prijsverhoging met tien procent van het drinkwater.

De afgelopen drie jaar betaalde de Antwerpenaar 1,28 euro per kubieke meter drinkwater, plus saneringsbijdrage. Door de stijgende energieprijzen, personeelskosten en de dalende inkomsten is dit tarief voor AWW niet langer houdbaar. AWW onderzoekt nu een mogelijke prijsstijging van tien procent.

Energieprijzen

“De prijsverhoging wordt onderzocht”, benadrukt AWW-voorzitter Luc Bungeneers (Open Vld). “Het moet nog op het directiecomité en de raad van bestuur worden besproken. Ook wij worden geconfronteerd met stijgende energieprijzen. AWW is nog steeds een van de goedkoopste drinkwaterleveranciers. Bovendien zijn wij niet de enige maatschappij met plannen om de prijs voor drinkwater te verhogen.”

Ook Pidpa onderzoekt een mogelijke prijsstijging. Andere maatschappijen, zoals TMVW, verhoogden jaarlijks al lichtjes hun prijs van het drinkwater. Voor de prijsverhoging kan worden doorgevoerd, hebben de drinkwatermaatschappijen trouwens de goedkeuring nodig van de prijzencommissie. Ze moeten aantonen dat ze daadwerkelijk met hogere kosten worden geconfronteerd.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio