Jarig KTA start nieuw specialisatiejaar

Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan nodigt het Koninklijk Atheneum Lier alle oud-leerlingen uit op een retroavondfeest. De school startte het jubileumjaar alvast met een bijkomend specialisatiejaar, namelijk kmo-administratie.

“Het Rijkstechnisch Instituut opende op 1 september 1958 de deuren. De theorielessen werden gegeven in het oude gebouw van het atheneum aan de Netelaan en in een huis met kleine klaslokalen aan de Werf. De praktijklessen vonden plaats in het nieuwe gebouw van het atheneum aan de Arthur Vanderpoortenlaan. Pas in 1964 verhuisde de school naar de huidige locatie aan de Predikherenlaan 18 en in 1981 wijzigde de naam in Koninklijk Technisch Atheneum”, vertelt huidig directeur Jan Mees.

Het verjaardagsfeest van het KTA vindt plaats op zaterdag 27 september. “Omdat het te moeilijk is om alle oud-leerlingen persoonlijk uit te nodigen, willen we hen graag via de media uitnodigen op het avondfeest dat om 21u begint”, zegt directeur Mees.

Nieuwigheid

De school mag dan al wel vijftig jaar bestaan, ze gaat geen nieuwigheid uit de weg. Zo begonnen vijf leerlingen op 1 september aan het nieuwe zevende specialisatiejaar kmo-administratie, uniek in het Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

“Ze maken kennis met alle mogelijk administratieve formaliteiten van kmo’s en we dompelen hen onder in de typische juridische, boekhoudkundige en marketingaspecten uit de kmo-wereld. Deze leerlingen krijgen drie dagen per week les in onze campus Handelsschool aan de Berlaarsestraat 33. De andere dagen volgen ze stage”, aldus directeur Jan Mees.

Meer info: 03-480.27.07,

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio