Website telt af naar wielerkampioenschappen

Geel verwelkomt vanaf 2009 vier jaar na elkaar een ­Belgisch kampioenschap wielrennen in verscheidene categorieën. De stad lanceert een website met info over deze sportieve happenings.

De Belgische Wielrijdersbond verkocht het totaalpakket voor vier wielerkampioenschappen aan Geel. De barmhartige Stede ver­welkomt de Belgische kampioen­schappen voor nieuwelingen en dames jeugd (26 juli 2009), ­junioren en dames elite (30 mei 2010), beloftes en elite zonder contract (21 augustus 2011) en profs (24 juni 2012).

Toekomst

De eerste stappen naar de ­organisatie zijn gezet met de lancering van een website. “De website bevat alle mogelijke informatie over de kampioenschappen. In de toekomst volgen er links naar de ­afzonderlijke wieler­wedstrijden”, ver­duidelijkt sportraadsecretaris Jurgen ­Potemans. De stad Geel betaalde ongeveer 200.000 euro voor het binnen­halen van de kampioen­schappen.

Het organisatiecomité mikt met de nodige sponsors op overschotten. “Bij eerdere kampioen­schappen hielden we ook over”, geeft voorzitter Swa Vercammen mee. Geel organiseerde het Belgisch kampioenschap voor profs een laatste keer in 1995. Nelissen versloeg toen Bomans in de spurt.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio