Burgemeester kocht grond van rusthuis

Gemeenteraadslid Jos Van Herck (sp.a) uit Herselt stelde maandag aan ­burgemeester Luc ­Peetermans (CD&V) vragen over het ge­seponeerde ­gerechtelijk onderzoek dat ­tegen ­Peetermans gevoerd werd. De ­burgemeester gaf toe dat hij grond had gekocht van rustoord Sint-Barbara.

Op vraag van raadslid Jos Van Herck gaf de burgemeester maandag op de gemeenteraad toe dat hij meubelen had geleverd aan het rustoord Sint-Barbara en dat hij grond had gekocht van het rusthuis.

Afwachtend

Jos Van Herck vond het van belang dat de burgemeester open was in het dossier. “Ik had gehoopt dat Peetermans het punt zelf zou aankaarten tijdens de eerste zitting na de vakantie. Hij liet die kans liggen en daarom plaatste ik het punt op de dagorde.”

De oppositie in Herselt nam in het verleden een afwachtende houding aan in de affaire. In juli besloot het parket in Turnhout de zaak de seponeren. De anonieme aan­klachten ­tegen de burgemeester bleken niet voldoende of onjuist.

Duidelijk

“Ik wilde weten welke diensten de ­gemeente leverde aan het rustoord en hoeveel die dienstverlening tot op heden heeft gekost. De burgemeester kon er geen kostprijs op plakken maar ik heb zelf berekend dat er sprake is van 150.000 euro voor het op­halen van het afval en het onderhoud van de tuin”, zegt Van Herck.

“Ik heb niets tegen het rustoord, maar het gaat hier om geld van de belastingsbetaler en dan moet er duidelijkheid komen.” Het raadslid overweegt om de zaak aanhangig te maken bij het provinciebestuur.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio