Brand verwoest woning

Om een nog onbekende reden brak er maandag rond 21u brand uit in de woning van Jean Libot op de hoek Kapellaan- Drieslei. De brandweer kwam met al haar manschappen ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat het huis volledig uitbrandde.

jvandermosten

“Samen met mijn echtgenote Josepha (66) zat ik maandagavond rustig tv te kijken toen er iets voor 21u op de raam werd geklopt”, vertelt ex-beroepsmilitair Jean Libot (68), “De buren merkten op dat er rook door het dak kwam, maar zelf hadden we niets gemerkt. Voor we het goed en wel beseften, stond alles in lichterlaaie. Zoals het er nu naar uitziet, zullen de kleren die ik nu draag het enige zijn dat ik ga overhouden”, vertelt een aangeslagen Jean Libot.

Reacties

Samen met zijn vrouw woont hij al 11 jaar in de Kapellaan 32. Zij huren de woning van Karel Molenberghs en Hedwig Lauriks. De eigenaars zien de vlammenzee met lede ogen aan. “Dit huis werd als een van de eerste in deze straat gebouwd in 1910”, weet Hedwig, “Wij kochten het in 1983. Nadat we zelf verhuisden, verhuurden wij het aan Jean en Josepha. Ze zijn supergoede huurders. Zij had vandaag boven nog alles gepoetst.”

“Hier zijn geen woorden voor”, reageert Ingrid, de dochter van Jean en Josepha. “Ik besef maar Mijn ouders zullen bij mij kunnen overnachten. De burgemeester heeft hen ook een tijdelijke woonst van het OCMW aangeboden, hier vlakbij in de Van den Bogaertlei.”

Oefening

“Toevallig hadden wij onze maandelijkse oefening waardoor alle manschappen in de kazerne waren”, zegt brandweercommandant Rik Gheyle. “Wij wilden een brand simuleren bij oud papier Michel en opleiding geven over gasleidingen in Kalmthout, maar toen kwam de oproep en zijn we met iedereen naar hier gesneld.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio