Archeologen vinden drinkput onder Grote Markt

Het archeologisch vooronderzoek van de Grote Markt dat maandag startte heeft op dag één al een belangrijke vondst opgeleverd. De specialisten vonden een oude drinkput tussen het Belfort en het Vleeshuis.

jvandermosten

Het onderzoek gebeurt ter voorbereiding van de geplande heraanleg van de Grote Markt. Zo kan worden bepaald in hoeverre de heraanleg het archeologisch erfgoed zal aantasten.

Vermoedens bevestigd

”De archeologen onder leiding van Walter Sevenants hebben maandag al drie proefputten gemaakt van anderhalve meter diepte. Zo konden ze de opbouw van de bodemlagen onder de Grote Markt onderzoeken. Tussen het Belfort en het Vleeshuis werd een eeuwenoude drinkput met gewelf gevonden”, vertelt Ann Ceulemans van Monumentenzorg Lier opgewonden.

De ontdekking was niet helemaal een verrassing. ”In oude geschriften wordt soms melding gemaakt van de put, maar het was tot op vandaag niet zeker of de put echt bestond. Woensdag zal vermoedelijk beslist worden of er na het vooronderzoek al dan niet ook een grondig archeologisch zal volgen,” geeft Ceulemans nog mee.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio