Nadal en Murray naar kwartfinales US Open

De US Open nadert zijn ontknoping. Bij de mannen behoort een ondertussen klassieke finale tussen Rafael Nadal en Roger Federer nog steeds tot de mogelijkheden. De jonge Spanjaard plaatste zich met enige moeite voor het eerst voor de kwartfinales van het grandslamtornooi in New York. De Schot Andy Murray maakte indruk in zijn achtste finalewedstrijd.

jrosquin

De 20-jarige Amerikaan Sam Querrey liet zich niet zonder meer naar de slachtbank leiden door het nummer een van de wereld. De eerste set ging nog wel naar de Spaanse stier met 6-2, maar de jonge thuisspeler wist de tweede set met 5-7 binnen te rijven. Ook in de derde set had Querrey uitzicht op winst, maar hij verloor de tiebreak. In set vier leek het bobijntje van de Amerikaan af. Nadal won uiteindelijk met 6-2, 5-7, 7-6 en 6-3.

Nadal neemt het in de kwartfinale op tegen een andere Amerikaan, Marty Fish. Die versloeg het Franse wonderkind Gaël Monfils in drie sets.

De 21-jarige Brit Andy Murray had een uur en 49 minuten nodig om het nummer 10 van de wereld, Stanislas Wawrinka, opzij te zetten. In een van zijn beste wedstrijden uit zijn carrière vernederde hij de Zwitser met 6-1, 6-3, 6-3. Murray krijgt in de kwartfinale de Argentijn Del Potro tegenover zich.

Andy Murray

Meer sportnieuws