Man. City strikt Robinho, Berbatov naar United

Niet alleen bij Standard was er nog opschudding op de transfermarkt vlak voor afloop van de deadline op 1 september. Het miljoenensteekspel tussen de twee topclubs uit Manchester, City en United, om de Bulgaarse topspits Dimitar Berbatov, is dan toch in het voordeel van de laatste geëindigd. Tottenham ontving een hallucinant bedrag van 38 miljoen euro voor de 27-jarige aanvaller.

jrosquin

Manchester City kan zijn supporters echter paaien met een andere vette vis: Robinho komt voor een recordbedrag van 40 miljoen euro over van Real Madrid. De 24-jarige Braziliaanse balgoochelaar wordt dus de ploegmaat van Vincent Kompany. Robinho tekende een contract voor vier jaar bij de ploeg van manager Mark Hughes.

Manchester City werd nog maar net overgenomen door de Arabische investeringsgroep Abu Dhabi en die heeft er blijkbaar massa's geld voor over om van Manchester City een echte topclub te maken.

Andere opvallende transfers die op de valreep plaats vonden, waren die van de Rus Roman Pavlyuchenko van Spartak Moskou naar Tottenham en van de Fransman Louis Saha van Manchester United naar Everton.

Dimitar Berbatov

Meer sportnieuws