Ruzie om pintjes kostte Mechelaar het leven

Twee dagen nadat het lichaam van Eric Frédéricque (46) in de kelder van zijn appartementenblok in de Stationsstraat werd teruggevonden, kon de Mechelse politie de dader oppakken. De 37- jarige man heeft de feiten bekend. De politie was al langer op zoek naar hem, want hij was niet teruggekeerd na zijn penitentiair verlof.

ssimons

De 37-jarige verdachte verbleef regelmatig bij het slachtoffer en was bij het gerecht bekend voor feiten van weerspannigheid, diefstal en slagen. Het slachtoffer woonde boven café The Bus Stop, aan het station van Mechelen. Cafébaas Rashid Bisi kent de verdachte als Charlie.

“Charlie verbleef de laatste tijd vaak bij Eric. Hij had altijd geld te kort en maakte hem het leven zuur. Eric huilde geregeld uit bij mij aan de toog. Het was een brave kerel, die graag zijn pintje dronk en een babbeltje sloeg met de mensen”, portretteert de cafébaas zijn trouwe klant.

De cafébaas rook onraad toen Eric een paar dagen afwezig bleef in het café. “Hij kwam normaal elke dag zijn pintjes drinken. Met de huisbaas ben ik naar zijn kamer gegaan en de deur was los. Een vriendin had ook een sms’je van Charlie gehad om te zeggen dat hij iets doms had gedaan. Toen hebben we de politie verwittigd. Die heeft zijn lichaam gevonden in een kamertje in de kelder”, legt Rashid uit.

De beschuldiging luidt moord, al kan die later nog afgezwakt worden tot doodslag.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio