Honderdste eerste schooldag in Sint-Martinusschool

De eerste schooldag in de Sint-Martinusschool in Beveren was maandag anders dan de andere jaren. De vrije basisschool ging voor de honderdste keer van start. Om die verjaardag in de kijker te zetten, plant de school verschillende vieringen.

Het schooljaar 2008-2009 werd in de Leon Labystraat ingezet met de onthulling van een nieuw schoollogo, het zingen van het aangepaste schoollied en het oplaten van een tweehonderdtal witte ballonnetjes. “Dit is het startschot voor ons jubileumjaar”, vertelt directeur Guido Vercauteren. Hij leidt de school sinds 1991.

Afbouwfase

Die functie deelt hij vanaf dit schooljaar met Filip Cappaert. Die komt van de Heilig Hartschool. Elk van beiden zal telkens een halve week het ambt van directeur uitoefenen. Voor Vercauteren is het de langzame afbouwfase om binnen een paar jaar met pensioen te gaan.

“Maar eerst vieren we het eeuwfeest van onze school, die 220 leerlingen telt. Daarnaast zijn er nog de tachtig kleuters van de Sint-Jansschool in de Kasteeldreef en van de Don Boscoschool in de Eglantierlaan. Op 16 januari houden we een academische zitting in cultuurcentrum Ter Vesten. Het echte feestweekend staat gepland op 8 en 9 mei”, aldus Vercauteren.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio