“Ondanks alles vieren we feest”

Precies één week nadat een moedwillige brand een deel van de Berkenboom Mozaïek in de Kalkstraat in de as legde, is de school voor bijzonder lager onderwijs het nieuwe schooljaar begonnen. Het leek alsof er (bijna) niets aan de hand was. Ouders en leerlingen konden de voorbije dagen hun eerste emoties al kwijt via een blog op de website van de school.

“We hadden ons de start van het vijftigste schooljaar anders voorgesteld”, geeft directeur Helmut Roodhooft toe. “We prijzen ons gelukkig dat we uiteindelijk op de grote campus van Berkenboom kunnen blijven. Zes klassen en de lokalen van directie en administratie zijn we kwijt. Dankzij de medewerking van de lagere school, de humaniora en de technische school kunnen we die lokalen op de site in de Kalkstraat houden. Dat is ons groot geluk. Speelplaats en refter kunnen we blijven behouden.”

Roodhooft beseft dat het schooljaar niet in de beste omstandigheden hervat kan worden. “Maar toch vieren we het geplande openingsfeest ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Mozaïek. De kinderen werden met ballonnetjes en de rode loper aan de poort verwelkomd. We snijden ook de verjaardagstaart aan onder het oog van acteur en jubileumpeter Sus Slaets”, vertelt de directeur.

Verwerking

Hij hoopt dat de gespecialiseerde firma zo spoedig mogelijk de schade kan herstellen in de lokalen die rookschade opliepen. “We moeten zo snel mogelijk over die klassen en het materiaal kunnen beschikken. We krijgen wel veel blijken van medeleven. Zo schonk ’Den Drukker’ uit Sint-Gillis-Waas al het schoolmateriaal dat hij in uitverkoop had. ’Euroshop’ gaf ons plastic bakken om geredde benodigdheden te stapelen. Dat doet ons veel deugd.”

Voor de 175 leerlingen begon het schooljaar nagenoeg probleemloos. De school leverde vorige week een belangrijke bijdrage door op de schoolwebsite een blog te openen. “Leerlingen en ouders konden daarop hun eerste emotionele reacties kwijt. Ik schetste op de blog dagelijks de stand van zaken. Dit hielp duidelijk bij de verwerking”, prijst Helmut Roodhooft zich gelukkig.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio