Alle zorg voor moeder en baby onder één dak

Bij kinderen op de wereld brengen, komt heel wat kijken. Het zijn de mooiste, maar misschien ook wel de moeilijkste momenten in het leven van jonge moeders. Dat beseffen ze maar al te goed bij de nieuwe groepspraktijk Vita! Zeven deskundige vrouwen, onder wie vroedvrouw en bezielster Laurence De Backer, hebben er hun krachten gebundeld.

In een sober en smaakvol gerestaureerd huis aan de Elizabethlaan 82 ging op 1 augustus groepspraktijk Vita! open. “Ik voelde geregeld de nood om een cliënte door te verwijzen naar een kinesist of een acupuncturist. Daardoor begon bij mij de idee te rijpen om al die deskundigheid onder één dak samen te brengen”, vertelt iniatiefneemster en vroedvrouw Laurence De Backer. “Op die manier kunnen we cliënten een totaalzorg aanbieden en zelf in een hecht team werken.” De eerste doorverwijzingen binnenshuis zijn ondertussen gebeurd.

Opluchting

Een trotse moeder getuigt hoe ze zich na de geboorte van haar dochtertje afvroeg of ze wel een goede mama zou zijn. Via de huisarts kwam ze terecht bij relaxatietherapeute Monique van Bokhoven. “Zij liet me mijn verhaal doen over wat ik echt voelde. Dat was een eerste opluchting. Maar ook fysiek was ik niet meer wie ik geweest was. Met kinesiste Veronique Van Den Eynden kon ik daaraan werken.”

Een andere mama kwam via de vroedvrouw terecht bij osteopate Susan Moerdijk. “Het enorme voordeel van deze praktijk is dat de hulpverleners onder een dak zitten en elkaar onderling kunnen briefen”, zegt ze. “Ik voel me echt goed geholpen.”

Drive

Bij Vita! werken naast een vroedvrouw, relaxatietherapeute, kinesiste en osteopate ook een diëtiste, Adèle Wechsler, een psychologe, Lies van Cauteren, en een acupuncturiste, Inge Van Heukelom. “We hebben allemaal dezelfde drive om duurzaam te werken. Daarom gebeurt het doorverwijzen uiteraard alleen met grondige reden”, legt Laurence uit. “En nu maar hopen dat onze werkwijze aanslaat.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio