De Elmertjes kijkt uit naar prefab nieuwbouw

Na de verwoestende brand in april heeft kleuterschool De Elmertjes het schooljaar van de wederopstanding aangevat. Scholengroep 5 hoopt nog dit schooljaar de kleuterschool een nieuwbouw cadeau te doen.

De start van het schooljaar confronteert leerkrachten, leerlingen en ouders weer met de zware brand die kleuterschool De Elmertjes in de Ivo Cornelisstraat in de Mechelse Mahatma Gandhiwijk dit voorjaar in de as heeft gelegd. Sindsdien krijgt het vijftigftal leerlingen les in containerlokalen. Dat er op de vroegere schoolsite intussen geen bedrijvigheid is, wil volgens de directie evenwel niet zeggen dat er geen beterschap in zicht is.

Turnlessen

“Een nieuwbouw is gepland en we hopen zelfs dat die eind dit schooljaar in gebruik kan worden genomen”, geven directeur Dirk Van Steyvoort van De Elmertjes en communicatiecoördinator Sandra Van Maurik van Scholengroep 5 aan. “De nieuwbouw wordt een prefab constructie, dus daarom worden er momenteel nog geen werkzaamheden op de site zelf verricht. De nieuwe school zal als het ware van de ene op de andere dag worden geplaatst.”

In afwachting van de bouw van de nieuwe school moet De Elmertjes zich wel nog behelpen voor de turnlessen. Die worden voorlopig georganiseerd in de polyvalente zaal van het wijkhuis, die de school gratis ter beschikking krijgt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio