Nog steeds geen tweerichtingsverkeer in Kessel-dorp

Er is nog steeds geen officiële startdatum voor de herinvoering van het tweerichtingsverkeer in het centrum van Kessel (Nijlen). Wel staat nu al vast dat de aanpassingen op 30 september niet gebeurd zullen zijn. Dan is het exact een jaar geleden dat de inwoners van Nijlen via een referendum stemden voor de afschaffing van de proefopstelling met enkelrichting.

Het gebied Kessel-dorp, Smoutmolendreef, Nieuwstraat en Radiostraat laat nog altijd een trieste indruk na bij passanten. De zwarte vlaggen die protesteren tegen de huidige verkeerssituatie, zijn tot op de draad versleten. De borden die vragen wanneer het referendum eindelijk in praktijk gebracht zal worden, domineren het straatbeeld. “We zen’t muug”, vat een bord het gevoel in de buurt perfect samen.

“Het is onbegrijpelijk dat het zo lang duurt om wat bloembakken te verzetten en lijnen te trekken. De beloftes zijn nog altijd niet ingewilligd. De enkelrichting was een proefproject, maar na de duidelijke afwijzing bij het referendum is het blijkbaar toch niet zo simpel om de opstelling weer weg te doen. Binnenkort komen er mogelijk nog acties”, kondigt Luc Van Loock van comité Wijk in Nood aan.

Complicaties

“Het gaat wel degelijk over meer dan lijnen trekken en bloembakken verzetten”, geeft burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) aan. “Er moeten kruispunten heraangelegd worden en er komt een fietspad tussen het smalle stuk tussen het OCMW en de Berlaarse­steenweg. Ik kan begrijpen dat de mensen ongeduldig worden, maar aan zulke veranderingen gaat altijd een lange termijn van planning en overleg vooraf. De besprekingen met het Vlaams Gewest hebben heel wat tijd gekost. De overeenkomst is nu eindelijk volledig rond”, aldus Verbeeck.

Bij Wegen en Verkeer Antwerpen kunnen ze op dit moment naar eigen zeggen niet voortwerken. “De werkzaamheden die door de gemeente moeten worden betaald, moeten eerst nog goedgekeurd worden op de gemeenteraad van oktober. Daar wachten wij nu nog op”, licht woordvoerder Erika Decorte toe.

Het Vlaams Gewest verwacht dat de aanbesteding van het project in het najaar kan gebeuren. Ten vroegste begin 2009 kan dan met de uitvoering begonnen worden. De gemeente gaat volgens de burgemeester half september wel al kleinere aanpassingswerkzaamheden uitvoeren aan het kruispunt van de Stationssteenweg en de Nieuwstraat.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio