Nieuw hoofdstuk in stedelijk beleid

De Turnhoutse CD&V vatte maandagochtend een nieuw hoofdstuk aan in haar stedelijke beleid. Sis Stijnen startte op zijn 49ste verjaardag zijn activiteit als burgemeester, terwijl Katrien Van De Poel zich als nieuwe schepen begon in te werken. De partij kondigde een nieuwe ronde van Turnhout aan.

Het eerste schooldag-gevoel heerste maandagochtend in het stadhuis. “Zenuwen? Ik heb in ieder geval een rusteloze nacht gehad”, lachte de nieuwe schepen. “Het wordt even wennen en inwerken. Tot nu toe waren het mijn dossiers nog niet.”

Ook voor Sis Stijnen deden de verplichtingen van een burgemeester zich meteen gelden. Hij mocht ’s ochtends meteen de ministers Van Brempt (sp.a) en ­Vandenbroucke (sp.a) verwelkomen. “Ze hadden me vooraf gewaarschuwd dat ik niet langer baas zou zijn over mijn agenda. Het is wellicht mijn drukste verjaardag ooit.”

Nieuwe ronde

CD&V kondigde ook een nieuwe ronde van Turnhout aan, een herhalingsoefening van wat de partij voor de verkiezingen al deed. “Het verschil is nu dat er geen electoraal belang is en dat we een aantal realisaties van de voorbije twee jaar kunnen voorleggen”, zeiden Koen De Busser en Toon Otten. “We trekken langs de parochies en buurten om te luisteren naar de wensen en grieven van de inwoners.”

De bedoeling is om zoveel mogelijk te vertalen naar het beleid in het licht van een meer buurtgerichte werking. Op 27 september start de ronde in Zevendonk, eind november gaat die naar Schorvoort. Tegen eind 2009 moet Turnhout afgerond zijn.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio