1 / 4

Zware klap kost leven aan motorrijder

Een zware klap op de Bouwelse Steenweg in Grobbendonk kostte maandagavond het leven aan motorrijder Steven J. uit Vorselaar. De dertiger reed ter hoogte van videotheek Videoworld in op een stilstaande auto.

Het zware ongeval gebeurde maandag om 20.50u op de Bouwelse Steenweg, tussen het kruispunt De Lindekens en de Schoolstraat. Een motor komende vanuit De Lindekens reed aan een vermoedelijk hoge snelheid in op de achterkant van een stilstaande Volkswagen Golf, ter hoogte van Videoworld. De motorrijder werd over de auto gekatapulteerd en is daarna terecht gekomen aan de overkant van weg onder een andere stilstaande auto.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse. De Volkswagen Golf was net van de parking van de videotheek en het zonnecenter met een broodautomaat gereden, om te vertrekken in de richting van Grobbendonk. De auto aan de andere kant stond stil om de Golf rustig op de baan te laten rijden.

Afgesloten

An Leysen uit Grobbendonk zag het ongeval gebeuren. Zij zat in haar auto komende van Grobbendonk en stond stil net voor de plaats van het zware incident. “De Golf kwam kalm van de parking gereden. De motor is daar aan een hoge snelheid pal op gereden”, vertelde An ­Leysen. “De motorrijder is van de motor gevlogen en is onder de auto voor mij beland. Hij was op slag dood.”

Het slachtoffer is Steven J., afkomstig uit Grobbendonk, maar hij woonde in Vorselaar. Zijn ouders baten de ­Hyundai-garage op de ­Herentalsesteenweg in Grobbendonk uit. Steven was de verantwoordelijke van het atelier in de garage. De weg tussen De Lindekens en de brug over het ­Albertkanaal was maandagavond enkele uren afgesloten voor het verkeer.

Foto's Frank Boelens. Klik voor een grotere afbeelding.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio