De Lijn start schooljaar met extra bussen

Met de start van het nieuwe schooljaar zorgt De Lijn voor extra bussen. Vanaf 1 september komen er op lijn 500 Antwerpen - Boom twee bussen bij zodat ook tijdens de piekuren iedereen comfortabel kan reizen. In Malle en Zandhoven komen er twee extra gelde bussen voor de schoollijnen en in Antwerpen wordt het traject van de lijnen 17 en 31 verlengd.

jvandermosten

Meer bussen in de avondspits op lijn 500

In het kader van netmanagement investeren De Lijn en de Vlaamse overheid in een uitbreiding van lijn 500. Om het comfort op deze druk bezette lijn te verbeteren komen er vanaf september twee bussen bij. Tijdens de avondspits zal er voortaan tussen Antwerpen en Boom iedere 10 minuten een bus rijden en tijdens de drukste uren zelfs iedere 7 minuten.

Ook de verbinding Boom - Mechelen heeft een nieuwe dienstregeling. Tijdens de spitsuren rijdt er een bus om het kwartier. Reizigers die een overstap moeten maken, krijgen zo meer aansluitingsmogelijkheden met ander openbaar vervoer in Boom, Rumst en Mechelen.

De uitbreiding heeft eveneens gevolgen voor andere lijnen. Snelbus 191 Antwerpen - Kontich - Rumst krijgt een andere dienstregeling zodat lijn 191 blijft aansluiten op de nieuwe doortochten van lijn 500. Snelbus 507 Rumst - Antwerpen krijgt extra vroegere en latere ritten.

Snelbus 508 Schelle - Aartselaar - Rumst - Mechelen wordt aangepast om in te spelen op de vervoervraag. De uren van lijn 508 worden beter afgestemd op die van lijn 501 zodat er tijdens de spits ieder halfuur een snelbus rijdt tussen Aartselaar, Rumst en Mechelen. Omwille van de beperkte bezettingsgraad zal nog slechts één keer per uur doorgereden worden naar Hemiksem en Schelle. De weekenddienstregeling van de lijnen 501 en 502 wordt aangepast zodat overstappen op lijn 500 ook in het weekend mogelijk blijft.

Extra schoollijnen voor leerlingen in Malle en Zandhoven

Tijdens de ochtendspits rijden al 14 gelede bussen tussen Sint-Antonius en Malle. Het grote succes van deze buslijnen zorgde voor overvolle bussen. De inzet van twee extra gelede bussen moet nu een einde maken aan de overvolle bussen. De 2 bussen bieden niet alleen meer comfort, maar ook een rechtstreekse verbinding vanuit 's Gravenwezel en Oelegem.

Leerlingen van het VTI in Zandhoven krijgen hun eigen busverbinding. Door één bus van Sint-Antonius via Zoersel naar Zandhoven te laten rijden, wordt er een optimale businzet gecreëerd.

Ook deze scholen in Malle krijgen een comfortabel openbaar vervoer op tijdstippen die perfect aansluiten op de schooluren: Sint-Jan Berchmanscollege, Mariagaarde Instituut, Maris Stella Instituut, Immaculate, Middenschool Didasco, Koninklijk Atheneum.

Reizigers blijven zitten op lijn 17 en 31

Reizigers van lijn 17 met bestemming Brouwersvliet hoeven voortaan niet meer over te stappen aan het centraal station. De buslijn wordt namelijk vanaf halte 'Centraal Station' doorgetrokken tot aan halte 'Van Meterenkaai' en brengt de reizigers rechtstreeks naar hun bestemming. Deze verlenging is vooral goed nieuws voor de studenten. Zij kunnen vanaf 1 september rechtstreeks van de stadscampus naar campus Drie Eiken. De verlenging betekent dat de Antwerpse universiteitscampussen rechtstreeks verbonden worden met het openbaar vervoer.

Stadscampus - Drie Eiken: lijn 17 Stadscampus - Groenenborger: lijn 501, 502, 503 Groenenborger - Drie Eiken: lijn 21

Ook lijn 31 krijgt een staartje, maar dan in de andere richting. De lijn wordt doorgetrokken vanaf halte 'Centraal Station' tot aan het UZA. Wie een filmpje willen meepikken kan dus vanaf september rechtstreeks naar Metropolis met het openbaar vervoer. Hiermee is de tweede rechtstreekse verbinding van de stad naar het UZA een feit. De lijn behoudt het traject van tijdens de werken aan de Noorderlaanbrug en biedt het Eilandje daarmee de nodige basismobiliteit.

Tijdens weekdagen en op zaterdag rijden de bussen vanaf 04.42 uur en op zondag vanaf 06.32 uur. De laatste rit tijdens weekdagen is om 00.25 uur, op zaterdag om 01.35 uur en op zondag om 01.10 uur.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio