Goede benen voor het goede doel

Na een ontbijt aan de Berghut op het Marktplein gaven de burgemeesters van Hamme en Waasmunster de start voor de estafettetocht naar Santiago de Compostela. Met deze fietstocht langs eeuwenoude pelgrimswegen steunt Rotary Waasmunster-Durmeland Habbekrats.

“Het wordt een tocht van 2.400 km die ons in 22 dagen langs typische dorpen en streken zal brengen”, vertelt initiatiefnemer Philip Schelfaut. “Drie deelnemers, Rudy Geerinckx en het echtpaar Bats, fietsen de volledige afstand, de anderen enkele dagen tot een week.”

Schelfaut steekt zijn bewondering voor de deelnemers niet weg. “Toen ik enkele maanden geleden het idee van deze fietsmarathon lanceerde, was het ongeloof troef. Nu staan we aan de start van een uniek project. De meeste Rotary’s fietsten tot voor kort 20 of hooguit 30 km. Zij trainden hard om hieraan te kunnen deelnemen. Gelukkig is er een goed uitgeruste mobilhome, die volgt als bezemwagen.”

Randgroepjongeren

De veertig leden van Rotaryclub Waasmunster-Durmeland vergaderen wekelijks om onder meer humanitaire projecten zoals dat voor Habbekrats Hamme te realiseren. “Habbekrats is een vormingsdienst voor jongeren die in 1991 in zee ging met het gemeentebestuur. Het profileert zich als pleitbezorger van jongeren die speciale aandacht verdienen. Deze werking voor randgroepjongeren is niet meer weg te denken uit het sociale leven in Hamme”, aldus Schelfaut.

In de regio Hamme-Waasmunster zijn 12.500 routeplanners verdeeld met het volledige programma. “Zo kan iedereen het traject volgen. De website brengt dagelijks verslag uit over de belevenissen van de fietsers.” www.rotarybikes2compostela.be

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio