Antwerpen maakt zich op voor spectaculaire Elephant Parade

De eerste olifanten van de Elephant Parade zijn aangekomen bij het Willemdok. Voorbijgangers haalden onmiddellijk de fotocamera’s boven. Van 6 september tot 6 november zullen er 71 kleurrijk beschilderde dikhuiden in de Antwerpse binnenstad staan. Een gratis attractie voor jong en oud.

Vorig jaar kende de Elephant Parade een groot succes in Rotterdam, en deze nazomer komt Antwerpen aan de beurt. Met tentoonstellingen van gesponsorde sculpturen wil de organisatie geld inzamelen voor de bedreigde Aziatische olifant.

71 prijsbeesten

Nederland bracht in 2007 48 olifanten op de been en liet ze nadien veilen voor een bedrag van 248.000 euro. “Wij willen nog beter doen”, maakt Patrik Mertens, die het Antwerpse initiatief leidt, zich sterk. Wat de sponsoring betreft zit het al goed, want de Antwerpse parade telt 71 olifantensculpturen.

De eerste vijftien exemplaren werden dit weekend op hun sokkel gehesen rond het Willemdok. De volgende dagen verschijnt er ook een kleurrijke kudde van zeven olifanten op de Leopold De Waelplaats en het Steenplein. Kleinere groepjes dikhuiden maken hun opwachting in het Centraal Station, de Zoo en de Stadsfeestzaal, op de Grote Markt, Komedieplaats, Falconplein en Ossenmarkt.

Bonte parade

De polyester babyolifanten op ware grootte worden beschilderd door nationale en internationale kunstenaars. De meeste artiesten beschilderden hun olifant in hun egen stijl, maar anderen beplakten hem met foto’s, papiersnippers, landkaarten, computertekeningen of zelfs met lood.

“Het is een bonte parade geworden”, verzekert Patrik Mertens. “We dromen ervan om alle olifanten na de parade even samen te brengen op de Leopold De Waelplaats. Op 13 november zal Mon Bernaerts de sculpturen veilen in de Zoo. Duimen dan maar dat Antwerpen even vrijgevig is dan Rotterdam…”

Ontdek de olifanten met de Gazet van Antwerpen wandelrally, nu donderdag bij de krant. Deze unieke zoektocht zit boordevol weetjes en vragen over de stad. Doe mee en misschien win jij wel een replica van een olifant met daarop een diamant ter waarde van 3.000 euro, in samenwerking met Antwerp World Diamond Centre.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio